Find drømmeboligen i Spanien via online fremvisning

22 Feb | 16 min read

At købe en feriebolig i Spanien er en stor drøm for mange. Men hvordan foregår det når en pandemi begrænser, hvordan du vil eller kan rejse? Christian Boesen, Indehaver af bolig-udland.dk, giver her sine bedste råd om at købe en bolig i Spanien via online fremvisninger.  

Lad os først og fremmest slå fast – vi hos bolig-udland.dk er stor tilhænger af at vores kunder kommer herned til os og ser og mærker boligen og området selv, inden de køber. Vi har altid nogle hyggelige og spændende dage hernede sammen med kunden, hvor vi lærer hinanden rigtig godt at kende. 

Men når det er sagt, så er det vigtigt at vide at det i dag relativt nemt og enkelt at købe en bolig via online fremvisning. De nye og stadig bedre teknologier gør det absolut muligt. “Det digitale boom, der har fundet sted under covid-19, har virkelig åbnet nye muligheder,” siger Christian Boesen og fortsætter ”købere er hurtigt blevet væsentligt mere vant til digital, og vi som virksomhed har haft fokus på at videreudvikle vores digitale tjenester.” Dette har gjort at vi heldigvis stadig har solgt boliger under Corona krisen. 

Ikke noget nyt fænomen

At købe et hjem ved hjælp af online viewings (LIVE besigtigelser via telefon) er ikke noget nyt fænomen og har været brugt i mange år – også lang tid før Corona. Mange af vores investor kunder har i mange år købt boliger uden at have set boligen live. De kigger på tallene og ser den video vi har sendt dem og stoler så 100% på vores anbefalinger og ekspertise. Dette gælder især nybyg hvor de køber sig ind i de første faser for at få den værdistigning der altid er på nybyg. 

Men da covid-19 ramte Europa, blev spørgsmålet mere aktuelt end nogensinde før – især for de mange private købere – og dem er der trods alt flest af. Både købere og ejendomsmæglere er blevet tvunget til at finde nye måder og handle lidt anderledes – på godt og ondt.

Mange fordele ved online fremvisninger

Der er flere fordele ved at se og evaluere boliger via online fremvisninger. På den ene side er der færre flyvninger for kunden hvilket sparer tid og penge og på den anden side er det godt for miljøet. Men den største fordel er friheden. ”Det er meget let at gøre brug af digitale fremvisninger, hvor ejendomsmægleren besøger hjemmet og viser dig det. Og selvom du ikke kan eller tør at træffe en købsbeslutning med det samme, vil det alt andet lige hjælpe dig med at sortere de boliger fra, du ikke får den rigtige fornemmelse af “, siger Christian Boesen. 

Når du så kommer herned på et senere tidspunkt, har vi allerede en god idé om hvad I kan lide og vi har lært hinanden godt at kende. Så mit råd er at hvad enten I har tænkt jer at købe online eller ej, så kom i gang med at få lavet nogle online fremvisninger hjemmefra.

Stil spørgsmål

Christian Boesen opfordrer desuden alle købere til at turde stille alle de relevante spørgsmål. Mægleren har gjort sit forarbejde grundigt og ved alt hvad der er at vide om boligen og området. Så benyt lejligheden til at spørge om stort og småt – hvordan ser det ud i skabet under vasken, hvilken udsigt er der fra soveværelset, og hvornår på dagen kommer solen på terrassen, osv. 

En vigtig grund til at stille mange spørgsmål er pligten til at undersøge. Det gælder stadig og er købers ansvar, selv for fjernkøb. Ejendomsmægleren kan sammen med sine kontakter, byggesagkyndig, advokat m.v. gennemgå al dokumentation med dig, f.eks. Byggetilladelser og tilladelser, så du kan føle dig helt sikker. Hvis du stadig er usikker på noget efter visningen kan bolig-udland.dk henvise til en uvildig byggesagkyndig som mod et lille beløb gennemgår bygningen/boligen for dig.

Sådan fungerer det i praksis

Metoden til at gennemføre et boligkøb hjemmefra er allerede på plads. Vores folk på lokalkontorerne kan guide dig gennem processen og fortælle dig, hvad du skal gøre.

Via fuldmagter kan vi sammen med advokaten hjælpe dig med at få alt på plads. Vores mægler kontorer i Spanien kan f.eks. arrangere aftaler om el, forsikring og bankkonti. Med en fuldmagt til advokaten bliver alt papirarbejdet ordnet og vi er til stede både når kontrakten underskrives og når der er det endelige notarmøde. Så kan du blot rejse ned, når det passer dig og få nøglerne til din nye bolig. 

Vores mål er som altid, at dit boligkøb i Spanien skal foregå trygt og sikkert. Det uanset om du køber online eller offline. 

De 10 trin til at købe din bolig online

  1. Kontakt bolig-udland.dk via mail, telefon eller formular på websiden.

Jo hurtigere, jo bedre – vores områdeansvarlige på stedet vil hjælpe og rådgive dig fra A-Å. Både før, under og efter købet.

  1. Udvælg relevante boliger sammen med bolig-udland.dk  

Der er masser af digitale hjælpemidler til at finde og vælge, hvilke boliger du er interesseret i: Vi har på bolig-udland.dk gjort meget ud af gode billeder og boligbeskrivelser, spændende Områdeguider, og YouTube video. I 99% af tilfældene har vi en meget god ide om hvad kunden søger, når vi har fået skabt en god dialog med kunden over mail og telefon. Sammen med den områdeansvarlige vælger du alle de boliger ud som vi skal se nærmere på.

  1. Få styr på finansieringen

Det er vigtigt at få styr på finansieringen som det første – så man ved hvad man har at købe for. Der er 4 muligheder for at betale sin bolig i Spanien. 1. Kontantkøb, 2. Lån via spansk bank, 3. Lån i friværdi via sin danske bank eller 4. Nykredit, som har specialiseret sig i realkreditlån i Spanien. Nykredit tilbyder pant i den udenlandske ejendom som sikkerhed. Vores råd er at tage fat i flere aktører og så sammenligne hvad der bedst kan betale sig for jer. Se altid på de samlede omkostninger for lånet når I sammenligner de forskellige lån. Vi kan henvise til rette vedkommende hos Nykredit og hos spansk bank og alt kommunikation foregår på dansk.

  1. “Besøg” boligen med bolig-udland.dk 

En mægler fra bolig-udland.dk besøger hjemmet og etablerer et videolink med dig via mobilen. Husk at benytte lejligheden til at spørge om alt det du er i tvivl om! Lav gerne en liste før, så du ikke glemmer ting, der er vigtige for dig. 

  1. Husk at man køber som beset!

Det er i Spanien alene købers ansvar hvis der er fejl og mangler – dette og gælder også for fjernkøb. Hvis du er i tvivl om noget efter fremvisning, anbefaler vi at du hyrer en uvildig ejendomskyndig der kan komme med sin vurdering. Vi kan anbefale flere gode firmaer.

  1. Budgivning

Hvis alt er som det skal være er det nu tid til at forhandle prisen på plads med sælger. Vi kan gøre en stor forskel for dig som køber da vi ved hvad priserne kan ”presses” ned til i det nuværende marked. Vi er professionelle forhandlere med 20 års erfaring i Spanien. Hvis vi lykkes med at få prisen forhandlet på plads med sælger, skal du være parat til at foretage en betaling af reservation med det samme, så boligen kan blive trukket af markedet. Typisk 5000 euro men det afhænger af prisen på boligen.

  1. Udbetaling

Betaling af reservation sker ved almindelig bankoverførsel. Husk at aktiver muligheden for at foretage internationale betalinger via din bank, hvis du ikke allerede har gjort det.

  1. Kontraktskrivning

Når alle papirer er kigget igennem og alt er ok sender advokaten kontrakten til dig via e-mail, og du underskriver den digitalt – nemt og sikkert!

  1. Gør det nemt med en fuldmagt

Hvis mægler og advokat får en fuldmagt til at handle i dit sted, forenkler det meget. Derefter kan advokaten tage action og sørge for de forskellige forsyningskontrakter m.v. og mægler kan hjælpe med bank, internet og forsikring m.v. 

  1. Afslutning

Hvis du har arrangeret en fuldmagt, behøver du ikke være til stede på tidspunktet for notarmødet. Vi ordner alt for dig sammen med advokaten. Når du kommer herned til Spanien, møder du mægleren ude foran din nye bolig og I gennemgår boligen sammen. Derefter skal der skåles for et fortsat godt samarbejde og tages de obligatoriske billeder til scrapbogen, hvorefter vi byder på en god spansk frokost 😊

Velkommen til dit nye hjem i solen!

Bolig-Udland.dk – Spanien Specialisten

Mail: info@bolig-udland.dk

Subscribe to the newsletter and secure the best properties!