Hvordan bliver boligmarkedet i Spanien påvirket af Corona krisen?

15 Apr | 7 min read

Vi kommer til at se et boligmarked på vågeblus med færre bolighandler og faldende priser, vurderer Christian Boesen, direktør for bolig-udland.dk. Men det er vigtigt at understrege at dette ikke er en ny finanskrise på boligmarkedet.

Den økonomiske usikkerhed er stor på grund Corona-situationen, og boligmarkedet bliver naturligvis også ramt. Men hvordan, hvor meget og hvor længe? – det giver Christian Boesen et bud på her.

”Vi kommer til at se betydeligt færre handler med alle boligtyper i en periode. Men det er også vigtigt at huske på, at boligmarkedet var i rigtig fin form inden Corona, og selvom vi skal igennem en periode med økonomisk tilbageslag, så vil der komme gang i bolighandlerne igen”. Ingen kender dog omfanget og længden på den samfundsøkonomiske nedgang, som vi skal igennem. Der er derfor heller ikke nogen, som endnu ved, hvor meget boligpriserne kommer til at blive påvirket.

Vi vurderer, at antallet af bolighandler vil falde i den kommende tid, og at de færre handler vil trække boligpriserne ned i en periode. Der kan dog godt komme en slags “ketchup-effekt”, når nedlukningen ophæves, og hvis renterne falder igen, men den økonomiske situation er en anden, og det vil præge boligmarkedet i en rum tid fremover.

Ikke en ny Finanskrise
Corona sætter i vid udstrækning dagsordenen for boligmarkedet. Men hvor hårdt vi rammes økonomisk, ved ingen derfor endnu. Der er dog i øjeblikket ikke grund til at tro, at boligmarkedet bliver påvirket, som under Finanskrisen.

Vi mener ikke, at boligmarkedet kommer igennem samme rystetur som efter Finanskrisen. Boligmarkedet i dag er et andet. Det skyldes primært to ting: 1. at boligpriserne og boligbyrden slet ikke er øget lige så massivt, og 2. at kreditvurderingen af boligkøberne er strammet markant.

Modsat tiden op til Finanskrisen, så er både spansk økonomi og boligmarkedet i Spanien bedre rustet til at komme tilbage efter et tilbageslag. Der er ikke nogen underliggende sygdomme på boligmarkedet i form af høj gæld eller oppustede priser. Selvom renterne er øget de senere dage, så er de fortsat historisk lave.

Hos Bolig-udland.dk tror vi derfor fuldt og fast på, at boligmarkedet kommer til at ligne det, vi havde før Corona, når vi engang er kommet igennem sundhedskrisen og den deraf afledte økonomiske tilbagegang. Købere kan dog med fordel udnytte de faldende priser i 2020, til at lave en endnu bedre investering, end de kunne før Corona krisen! Både sælgere og bygherrer er til at tale med i den kommende tid.

Et godt råd til dig der vil købe bolig i 2020
I en periode med usikkerhed er det vigtigt at have en længere tidshorisont og ikke købe dyrere, end at man vil kunne tåle en periode med indkomstnedgang. Et boligkøb skal altid baseres på et behov for en bolig i en længere årrække og ikke afgøres af, om boligpriserne i en periode måske vil falde eller stige. Derfor skal man ikke stresse over situationen på boligmarkedet lige nu.

Mursten i Spanien er, alt andet lige, og historisk set noget af det mest sikre at sætte sine penge i. Det gamle råd om at kigge efter 3 ting nemlig – Beliggenhed, Beliggenhed og Beliggenhed, gælder stadig, som en god tommelfingerregel for et sikkert boligkøb i Spanien. Bolig-udland.dk er, som altid klar med kyndig hjælp, råd og vejledning igennem hele processen.

Held og lykke med boligsøgningen.

Kontakt Christian Boesen direkte på christian@bolig-udland.dk eller på telefon +34 609977262.

Subscribe to the newsletter and secure the best properties!