Málaga er meget mere end Costa del Sol

9 Dec | 7 min read

Tag til Málaga provinsen og få en oplevelse ud over det sædvanlige, hvor du kan forkæle og kræse for alle dine sanser.

Det er svært ikke at tænke på Malaga og samtidig tænke på bagende sol og dejlige, hvide sandstrande, men Malaga provinsen er mere end bare Costa del Sol. Meget mere. Malaga og omegn byder nemlig på et væld af fantastiske oplevelser, hvad enten du vil have en aktiv ferie, opleve storslået natur, vandre rundt i små, billedskønne byer eller forkæle dig selv og dine nærmeste med uovertruffen gastronomi.

Hvis du er den eventyrlysne type, så er du ganske enkelt nødt til at opleve ” La Gran Senda de Málaga.” Malagas helt egen Camino, der måske ikke er så kendt som sin slægtning i det nordvestlige Spanien, men som er enestående naturoplevelse, hvor du får mulighed for at koble helt af. Vandreruten, der også er velegnet som cykelrute, er i alt 745 kilometer lang og går gennem ni regioner og 52 kommuner. Ruten snor sig gennem betagende landskaber, som du næppe har oplevet mage, når du det ene øjeblik bevæger dig over kalkstenskløften Las Buitreras, og i næste øjeblik gør holdt ved grotten La Cueva del Gato og bader i dens flotte sø.

Generelt er naturen storslået i Malaga, og du har måske hørt om Caminito del Rey, der er så fascinerende, at Lonely Planet har den på sin liste over verdens mest interessante attraktioner. Kongens lille bro, som navnet betyder, er uden tvivl en oplevelse værd. Det er en længere sti, hvor særligt gangbroen med garanti giver et lille sug i maven, når du krydser klipperne og begiver dig ud på gyngende grund, og hvor du kan, hvis ellers du kan abstrahere fra højden, nyde en utrolig udsigt, og samtidig gå i fodsporene på stjerner som Antonio Banderas og selveste Frank Sinatra, der begge har krydset gangbroen.

Naturreservatet El Torcal de Antequera er med sine særprægede klipper et af de største geologiske vidundere, og sammen med blandt andre de 5000 år gamle gravkamre Dolmenes de Antequera er det blevet optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Billedskønne landsbyer og guddommelig gastronomi

Skal det være lidt mere jordnært, så er de mange, hvide landsbyer omkring Ronda halvanden times kørsel fra Malaga, ikke bare billedskønne, men også en indgroet del af regionen, og de findes som perler på en snor. Faktisk er der så mange landsbyer med hvide bygninger og huse, at la Ruta de los Pueblos Blancos (de hvide landsbyers rute) var en af de første kulturelle ruter for turister i Spanien. At træde ind i en af disse hvide landsbyer, er som at træde ind i en tidslomme, hvor alt virker til at foregå i et mere tilforladeligt tempo.

Og når sulten og tørsten melder sig efter strabadserne, så er du i gode hænder. For Malaga og omegn har nogle af de bedste restauranter i landet, og tilbyder flere lokale egnsretter, du simpelthen bliver nødt til at smage. Ikke mindst deres velkendte Espetos de sardinas, der oprindeligt var mad for de fattige, men var og er så lækkert, at det endte med at blive en kongelig delikatesse.

Sardinerne kan naturligvis skyldes ned med både vand og øl, men skal dine smagssanser for alvor forkæles, så anbefales det at lægge vejen forbi en af Malaga provinsens mange vingårde, der har nogle af Spaniens bedste vine, og hvor fremstillingen af vin kan dateres helt tilbage til romertiden. Nyd et glas forførende vin, mens du iagttager den smukkeste solnedgang, som landet har at byde på, og du vil for altid være bevist om, at Malaga provinsen er så uendeligt meget mere end Costa del Sol.

Subscribe to the newsletter and secure the best properties!